DÜĞÜN ÇORBASI
2 yada3 parça kadar kemikli kuzu yada dana etini haslayip etlerini didikleyin. Çorba tenceresine süzülmüş et suyunu ve didiklenen etle...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/dugun-corbasi.html
- 2 yada3 parça kadar kemikli kuzu yada dana etini haslayip etlerini didikleyin.
- Çorba tenceresine süzülmüş et suyunu ve didiklenen etleri koyun kaynamaya bırakın
- .ayri bir yerde 3 kaşik kadar unu yaklaşık 1 kase kadar yoğurdu ve 1 yumurta sarısını, yarim limon suyunu iyice çırpıp içine kaynayan et suyundan biraz koyup tel süzgecten bu karısimi corbanin icine boşaltın
- .karıstirmaya devam edin.
- 5 dak.kadar sonra kapatip üstüne tereyağlı kırmizi biber gezdirin..
- (tavuk eti ve suyu ilede yapabilirsiniz )